Fall till ro i ditt sovrum

Fall till ro i ditt sovrum

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Annons

Många har svårt att komma till ro när de ska sova. Man tänker på allt som hänt under dagen, men även allt det som ska ske under morgondagen. Det är lätt att tankarna snurrar runt i hjärnan och man inte kan falla till ro. Inredningen och energin i rummet som vi sover i är viktig för att just kunna känna sig lugn.

Ja att känna ett lugn innan man ska gå och lägga sig är det många som har svårt med. Ett sätt att hjälpa hjärnan på traven är att ha det lugnt runt omkring sig. Både i form av att avstå från skärmar och varva ner innan man ska sova. Men också inredningensovrummet har betydelse för hur väl man sover. Så här är några enkla knep för att få ett lugn i sovrummet

Satsa på mycket textiler

Textiler ger lugn. Att tillföra textiler till ett sovrum är ett bra knep för att få ett lugnare rum. Både tjocka och tunna gardiner gör att rummet känns mer ombonat. Kanske nya sängkläder och en ny sängkappa. Samma sak som att lugna färger på kuddarna kan ge en behaglig känsla innan man ska sova.

Dämpad belysning

Belysning i sovrummet är verkligen A och O för att kunna falla till ro. Så fundera dels över vilka lampor du har i rummet. Känns dessa som att de ger ett trivsamt ljus? Är det för starkt? Man vill inte ha för blått ljus innan man ska gå och lägga sig. Utan ett rödare mer lugnt ljus från lamporna är verkligen att föredra. Har du inte detta är det enkelt att bara byta glödlampa till en svagare och med annat ljus. Det är sällan man behöver byta ut hela lampan.

Rensa bland saker som står framme

Att ha många saker framme i sovrummet skapar oro. Har man mycket framme kan det vara svårt att slappna av i rummet. Så försök att rensa bland dina grejer i sovrummet. Går det att skaffa en ny möbel och förvara dina grejer i möbeln istället för framme?