Låt vardagsrummet dubblera som yogastudio 

Låt vardagsrummet dubblera som yogastudio 

Att ha ett hemma gym kan ta mycket plats men inte all hemmaträning behöver maskiner. Att praktisera yoga kan vara en av dem mest platsoberoende träningarna, om man bara tänker rätt.  

Många tror att man behöver mycket utrymme och högt i tak för att kunna träna hemma men inte alla träningsformer begär att man hoppar eller viftar med armar och ben. Yoga är en av dessa träningsformer.  

Det man behöver för att praktisera den stretchande träningsformen är rätt kläder och en bra yoga matta. Rätt kläder för träningen kan dock vara svårt att hitta. Överdelarna kan vara allt från de toppar och linnen från längs bak i garderoben till syntetiskt tyg som inte visar när man svettas. Men träningsbyxor kan vara svårare, då yoga kläder ska vara åtsittande men inte stramande kan det vara svårt att hitta, speciellt när det kommer till yogabyxor.   

Låt inte utrymmet stoppa dig 

Men låt inte modet stoppa dig och inte utrymmet heller. En av dem många underbara delarna med att träna yoga är att det är en livsstil. En livsstil som uppmuntrar till inre frid och stillhet vart man än befinner sig. Vare sig man bor på 25kvm eller 83kvm så är allt man behöver en yoga matta och ett tappers försök.   

Det tar inte mycket plats att lägga sig raklång på mattan, för den så kallade bananasana posen, och därav veta att man har plats nog för att bjuda in den lugnande livsstilen i sitt hem.  

Från vardagsrums novisch till erfaren utövare 

Den indiska livsstilen kan praktiseras i hemmet, i en certifierad yogastudie eller på kustens sandstrand. Den stärker inte bara balansen utan även både sinne och kropp. Många som har börjat med träningsformen och fortsatt utöva den i många år började som nybörjare i sovrummet eller vardagsrummet.