Utnyttja hela din bostad – även om du har rullstol

Utnyttja hela din bostad – även om du har rullstol

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Annons

Bara för att man har fått rullstol eller rollator så innebär inte det att man måste flytta eller bygga om trösklarna för stora pengar. Det finns andra sätt som gör att du har tillgång till alla rum i bostaden men inte behöver göra så stora investeringar. Lösningen stavas tröskelramp. 

Att börja använda rullstol eller rollator är en stor förändring för de allra flesta. På ett sätt så blir livet mer begränsat men på ett annat sätt så går man från att ha haft problem att till exempel gå och stå till att kunna ta sig fram obehindrat. 

Många som får ett av dessa hjälpmedel oroar sig för sin bostad. Bor man i ett äldre hus eller lägenhet så är trösklarna ofta höga och breda. Det är inte idealt för den som har rollator eller rullstol. Dessa hjälpmedel rullar på hjul och den enda kraften de får är den som personen som använder hjälpmedlet själv orkar applicera. 

Behöver inte bygga om 

Det leder till att många tänker att de måste flytta till en handikappanpassad lägenhet då de inte har råd att bygga om. Men det finns sätt som gör att man kommer billigt undan och kan bo kvar. Tröskelramp är inte ett begrepp som de flesta känner till, men något som är väldigt hjälpsamt för den som är i behov av det. 

Det är som det låter, en liten ramp som gör att man kommer över trösklarna på ett enkelt sätt. Det finns olika modeller, gemensamt är att de inte är särskilt skrymmande. Det är alltså inga stora pjäser som ska installeras i hemmet. 

Med hjälp av tröskelramperna så blir hemmet lika tillgängligt som tidigare. Man kan bo kvar i sin bostad trots att man fått nya hjälpmedel och utan att göra stora ombyggnationer.