Vad ska man se i London? Här är de bästa sevärdheterna

Vad ska man se i London? Här är de bästa sevärdheterna

I den här reseguiden till London tittar vi närmare på vilka sevärdheter och upplevelser du behöver uppleva när du reser till den engelska huvudstaden.

London är en av de mest spännande och fascinerande städerna i världen. Staden har något för alla – oavsett om du vill shoppa loss, uppleva den unika kulturen, ta en tur på The London Eye eller bara strosa runt och njuta av atmosfären.

Det finns alltså mycket att se och göra i London – men vilka sevärdheter är absolut måste-se?

Häng med på vår lilla guide till de bästa sevärdheterna i London!

Buckingham Palace

Ett måste när man är i London är ett besök till Buckingham Palace – residenset för Englands monark. På sommaren kan du ta en guidad tur, och det finns även en utställning av konst från de kungliga samlingarna.

Tower of London

Tower of London är en av Londons mest ikoniska sevärdheter. Towern har fungerat som borg, fängelse, skattkammare och mycket mer under årens lopp. Idag kan du ta en guidad tur och bekanta dig med dess långa och mörka historia.

Westminster Abbey

Westminster Abbey är en av de mest kända kyrkorna i London, och har funnits sedan 1100-talet. Kyrkan är inte bara vacker att titta på utanför, utan inuti finns det massor av intressanta gravar och monument att upptäcka. I Westminster Abbey hålls även de kungliga bröllopen.

The London Eye

The London Eye är ett av Londons mest kända landmärken, och en av de högsta observationskupolerna i Europa. I The London Eye får du en fantastisk utsikt över staden från 135 meter upp i luften.

Camden Market

Camden Market är en av Londons mest populära marknader, och här kan du fynda allt från vintagekläder till konst och smycken. På Camden Market finns det även massor av matställen med mat från hela världen.

Hyde Park

Hyde Park är en av de största parkerna i London, och här finns det gott om plats att slappna av efter en lång dag med sightseeing. I Hyde Park finns det även flera sevärdheter, som exempelvis Kensington Palace och Serpentine Lake.

Harry Potter World

Harry Potter World ligger utanför London, i staden Watford. Harry Potter World är en nöjespark som är byggd helt och hållet enligt temat från de populära böckerna om Harry Potter. Här finns det massor av aktiviteter för hela familjen att ta del av.

Det finns mycket mer att se och göra i London – men dessa sevärdheter är absolut worth a visit! Kom ihåg att boka guidade turer l advance om du vill lära dig mer om staden och dess historia. Ha det gött på din resa.